Promoties & bonussen

Tennis – Mutua Madrid Open – 2018

De ongelooflijke La Caja Mágica wordt wederom de locatie voor de Mutua Madrid Open, een toernooi dat de beste tennisspelers uit de hele wereld bij elkaar brengt. Het is Europa’s enige ATP Masters 1000 en WTA Premier verplichte toernooi, met kwalificaties vanaf 4 mei en eerste ronde wedstrijden vanaf 7 mei. De finale staat gepland op vrijdag 13 mei. Dit is de 17e editie van de wedstrijd, die begon in 2002.

Rafael Nadal komt in de ATP-competitie als de huidige houder van de titel nadat hij Dominic Thiem had verslagen in de finale van vorig jaar om een vijfde success in Madrid te claimen. Hij zal een sterke favoriet zijn om hier opnieuw te winnen na zojuist een elfde Monte Carlo Masters-titel te hebben gewonnen.

Nadal versloeg kei Nishikori uit Japan in straight sets in de finale in Monte Carlo, om er 36 straight sets van te maken die hij op zijn favoriete tennisbaan van klei heeft gewonnen. Daarbij zorgde hij er ook voor dat hij zijn status als nummer één in de wereld bleef behouden voor hij aan de wedstrijd in Madrid begon.

De nummer één van de WTA-tour, Simona Halep, komt ook in het toernooi als sterke favoriet en titelhouder. Ze heeft back-to-back titels geclaimd en is de afgelopen twee jaar onverslagen geweest in Madrid.

Recente winnaars

2017 – Rafael Nadal (ATP), Simona Halep (WTA)

De Spanjaard won een vijfde titel in Madrid Open met enkele uitstekende prestaties om Fognini, Kyrgios en Goffin te verslaan. Hij won vervolgens tegen titelverdediger Novak Djokovic om de finale te bereiken, waarin hij Dominic Thiem zou verslaan. In het WTA-toernooi werd Simona Halep de beste vrouwelijke speler in de geschiedenis van het toernooi toen ze haar tweede titel won in de Caja Mágica in opeenvolgende jaren.

2016 – Novak Djokovic (ATP), Simona Halep (WTA)

Ondanks Rafael Nadal te verslaan in de halve finale, kon Andy Murray zijn titel in de Caja Mágica niet verdedigen en stuitte op een sublieme Novak Djokovic in de finale. Simona Halep had een schitterende tennisweek en versloeg Dominika Cibulkova in de finale van de WTA-competitie.

2015 – Andy Murray (ATP), Petra Kvitova (WTA)

Rafael Nadal was niet in staat om een derde opeenvolgende titel in Madrid te winnen, en verloor van Andy Murray in de finale. Daarom kon Murray zijn tweede trofee behalen in Madrid, en zijn eerste op de klei van de Caja Mágica nadat hij in 2008 won op een indoor hard court. Petra Kvitova claimde ook haar tweede trofee in Madrid toen ze de verbaasde Svetlana Kuznetsova versloeg, die heel dicht kwam om de WTA-titel te winnen.

2014 – Rafael Nadal (ATP), Maria Sharapova (WTA)

De Mallorcaan heeft een nieuw winnend record neergezet voor de Mutua Madrid Open met zijn vierde titel, en versloeg Kei Nishikori om zijn tweede opeenvolgende kroon te winnen en breidde zijn dominantie uit in Madrid met een titel die negen jaar na zijn eerste in 2005 kwam. De in 2013 verslagen finalist, Maria Sharapova, versloeg Simona Halep nadat ze een briljante comeback maakte in een betoverende wedstrijd om haar eerste titel op de klei in Madrid te claimen.

2013 – Rafael Nadal (ATP), Serena Williams (WTA)

Met drie titels had Roger Federer het record voor de meeste titels in Madrid in 2012, maar slechts een jaar later, kwam Rafael Nadal gelijk met de Zwitser te staan. Nadal moest door een intense kwartfinale komen tegen David Ferrer, voordat hij Stan Wawrinka versloeg in de finale. In het WTA-toernooi claimde Serena Williams de trofee opnieuw en versloeg Maria Sharapova om haar tweede kroon in Madrid Open te krijgen.

Stadion

La Caja Mágica wordt beschreven als een van de modernste en meest innovatieve tennisfaciliteiten ter wereld. Het is een multifunctionele arena die sinds 2009 de Open Madrid host. Het is volledig gemaakt van ijzer, hout en glas en de vertaling van de naam is ‘De Magische Doos’ vanwege hoe het eruit ziet. La Caja Mágica bevat drie tennisbanen van klei met daken die open gaan. De voornaamste tennisbaan is de Manolo Santana, die 12.500 toeschouwers kan ontvangen. Baan 2, het Arantxa Sánchez Vicario Stadion biedt plaats aan 3.500 mensen, terwijl Baan 3 2.500 zitplaatsen heeft.

Virtuele realiteitsuitzending

De Mutua Madrid Open zal het eerste ATP Masters 1000-evenement worden om live wedstrijden uit te zenden in Virtual Reality. Fans zullen de actie van de voornaamste Manolo Santana kunnen volgen in 360º en 180º hoeken via speciale VR-standen die zich in het stadion bevinden. Deze innovatie zet de traditie van de Mutua Madrid Open voort om de tennistraditie te mixen met de nieuwste technologische ontwikkelingen.