Promoties & bonussen Sportnieuws

JPL Matchdag 9 Vooruitzicht

Standard Luik’s indrukwekkende start van het seizoen ging dit weekend verder nadat ze Eupen overtuigend met 3-0 versloegen om aan de top van de JPL te blijven. Het onverslagen Club Brugge blijft één punt achter de leiders staan nadat ze Anderlecht met 2-1 versloegen, terwijl Antwerpen naar de derde plaats verhuisde na een 3-1 overwinning tegen Cercle Brugge.

Ondertussen zoeken Waasland-Beveren en Eupen hun eerste overwinning van het seizoen. Alle vier teams onderaan de tabel ontmoeten dit weekend.

Standard Luik vs Charleroi

Standard Luik zijn terug in het Maurice Dufrasne Stadion, hopend op een zevende overwinning in negen JPL matches daar ze Charleroi ontmoeten, die in het midden van de tabel staan.

Luik heeft zeven doelpunten gescoord in hun laatste twee matches en versloeg Oostende met 4-1 en Eupen met 3-0. Aleksandar Boljevich scoorde twee keer in deze meest recente overwinning, wat betekent dat ze nu twintig keer gescoord hebben in hun openende acht matches.

Charleroi won twee matches tot ze dit weekend verslagen werden met 3-0 door Sint-Truiden dus ze zullen een meer defensieve aanpak hebben te Luik. Maar het zal niet gemakkelijk zijn tegen de vrij-scorende gastheren.

Steun Charleroi om de 1e helft te winnen @ 5.05*

KV Mechelen vs Club Brugge

Tweede plaats Club Brugge reist af naar KV Mechelen die op de vijfde plaats staat om de druk te houden op de leiders met drie extra punten.

Het recent gepromoveerde Mechelen startte goed in de JPL, en won vier van hun openende acht matches, inclusief het spannende 3-2 succes te Kortrijk waar ze drie doelpunten scoorden in negen minuten gedurende de tweede helft.

Club Brugge arriveerde in het AFAS-Stadion Achter de Kazerne als het enige onverslagen team in de JPL, met vijf overwinningen en twee gelijkspellen in hun zeven matches zover. Het Blauw-zwarte team won twee matches op rij, en versloeg Cercle Brugge met 2-0 en dat was voor hun 2-1 overwinning over Anderlecht vorig weekend. Ze zullen hopelijk aan de top raken met een overwinning te Mechelen.

Steun Brugge om onverslagen te blijven met een gelijkspel tijdens deze match @ 4.05*.

Oostende vs Antwerpen

Grillig Oostende verwelkomt Antwerpen (op de derde plaats) in de Versluys Arena met twee teams in heel andere vorm.

Oostende verloor hun laatste twee matches, met 4-1 tegen Standard Luik en  3-1 te Genk, dus ze zullen wanhopig zijn zoveel mogelijk punten op te pikken om te vermijden dat ze onderaan de tabel belanden. Maar, ze wonnen maar één van hun laatste vijf matches en lieten tien doelpunten toe in hun laatste drie matches.

Antwerpen hebben hun laatste twee matches gewonnen, wat betekent dat ze in de top drie eindigen en maar drie  punten weg zijn van de eerste plaats. Ze wonnen met 2-1 te Anderlecht voor hun 3-1 overwinning over Cercle Brugge, en met Dieumerci Mbokani hebben ze de JPL’s top doelpuntenmaker, met zes doelpunten.

Steun Oostende om te winnen in een schokkend resultaat @ 3.56!*

Anderlecht vs Waasland-Beveren

Aan de bodem van de JPL tabel, blijft Anderlecht een teleurstellend seizoen beleven. Maar het bezoek van winstloos Waasland-Beveren zal de perfect kans zijn om hun tweede winst van het seizoen te behalen.

Anderlecht’s enige overwinning kwam aan het einde van de maand toen ze leiders Standard Luik met 1-0 versloegen dankzij het doelpunt van Alexis Saelemaekers tijdens de eerste helft. Sindsdien hebben ze tegen twee andere teams van de top drie gespeeld maar verloren 2-1 tegen Club Brugge en Antwerpen.

Waasland-Beveren blijft winstloos en hebben maar vijf doelpunten gehaald dit seizoen. Ze haalden gelijkspel in hun laatste twee matches, 1-1 tegen St-Truiden en Moeskroen, dus ze weten zeker dat ze met een positieve ervaring uit Lotto Park vertrekken.

Steun de eerste helft om te eindigen in een gelijkspel, en Anderlecht als winnaar van de tweede helft @ 3.85*

Cercle Brugge vs Eupen

Twee teams in de laatste drie ontmoeten in het Jan Breydel Stadion waar Cercle Brugge het lager geplaatste Eupen ontmoet. Deze twee clubs hebben samen maar één winst en 11 doelpunten behaald dit seizoen, dus het is een belangrijke match voor beiden indien ze degradatie willen vermijden.

Cercle Brugge had een moeilijke drie weken, en speelden tegen de top drie teams in opeenvolgende matches. Ze verloren alle drie van deze matches en lieten acht doelpunten toe, dus een bezoek van een ander team dat het ook moeilijk heeft kan een opluchting zijn.

Eupen werd comfortabel door Standard Luik met 3-0 en hebben nog geen enkele match gewonnen dit seizoen. Ze haalden slechts één doelpunt gehaald in hun laatste vijf matches maar een overwinning te Brugge zou betekenen dat ze de bodem van de tabel verlaten en geen degratie riskeren.

Niemand zal blij zijn met een gelijkspel, maar het is een extra punt! Steun een gelijkspel @ 3.55*.

* Alle quoteringen correct op het moment van publicatie.