Promoties & bonussen

De vijf beste wedstrijden van het WK 2018 tot nu toe

Het WK van 2018 is tot nu toe zeer plezierig geweest. Veel goals, discussiepunten en verrassende resultaten. Hier geven we een overzicht van de vijf beste wedstrijden van het toernooi tot nu toe.

Rusland 5-0 Saoedi-Arabië

Gastland Rusland heeft een briljante start gemaakt door Saoedi-Arabië met 5-0 te verslaan in de openingswedstrijd in de Luzhniki Arena in Moskou. Het hielp de toon zetten voor de de rest van de voetbalcompetitie, met aanvallen en veel goals, iets dat we al meerdere malen in andere wedstrijden zagen.

Rusland ging alvast goed van start toen Yury Gazinski hen al na 12 minuten aan kop zette; toen net voor rust, Denis Cheryshev, de winst van het gastland verdubbelde met 2-0. Drie andere doelpunten volgden laat in de tweede helft van Artem Dzyuba, opnieuw Cheryshev, en Aleksandr Golovin om met een speciale overwinning voor Rusland af te sluiten. Na afloop van de wedstrijd was het verwachtingsniveau onder de Russische bevolking gestegen, en vele verwachten dan ook dat Rusland het helemaal tot in de finale zou schoppen en de beker zouden winnen.

Portugal 3-3 Spanje

Een klassieke WK-wedstrijd die nog jarenlang zal worden herinnerd, werd gespeeld op de tweede dag van het toernooi, toen Iberische rivalen, Portugal en Spanje, elkaar ontmoetten in het Fisht Olympisch Stadion in Sotsji. Portugal had al snel voorsprong nadat ze een penalty kregen omdat Cristiano Ronaldo getript werd. De spits van Real Madrid deed zijn best met een vrije trap om de Portugezen een voorsprong van vier minuten te geven. 20 minuten later maakte Spanje een gelijkspel toen Diego Costa een schitterend laag schot afvuurde voorbij Rui Patricio; Portugal was net voor de rust weer aan de leiding. Een schot van Ronaldo glipte onder de Spaanse keeper David de Gea en de Europese kampioenen hadden hun voorsprong herwonnen.

Met een zinderende start tot aan de tweede helft had Spanje de wedstrijd op zijn kop gezet met een 3-2 voorsprong na exact een uur speeltijd, dankzij de goals van Diego Costa en Nacho. Maar er kwam nog meer drama. Portugal kreeg in de 88e minuut een vrije trap en deed beroep op Ronaldo om de bal voorbij de Gea te schieten om zijn hattrick te voltooien en Portugal een vitaal openingspunt te verzekeren.

Duitsland 0-1 Mexico

Huidig wereldkampioen Duitsland, begon hun titel tegen Mexico te verdedigen in de Luzhniki Arena in Moskou, maar het was niet de start die veel mensen verwachtten. Mexico had een voortreffelijke tactiek en bleef voortdurend Duitsland aanvallen tot aan de rust. Na een paar gemiste kansen namen de Mexicanen een verdiende voorsprong in de 35e minuut toen Hirving Lozano in de Duitse goal voorbij Manuel Neuer schoot.

De tweede helft ging op dezelfde manier verder met Mexico, die de pech hadden om niet te winnen met meer goals, ondanks alle kansen die ze van de tegenaanvallers kregen. Duitsland had ook een aantal kansen om gelijkspel te maken, maar verzuimde dit te doen en Mexico had zo een beroemde overwinning veilig gesteld.

Argentinië 0-3 Kroatië

Een ongelooflijk resultaat in het Nizhny Novgorod-stadion toen de verliezende finalisten van 2014, Argentinië, met gemak werden verslagen door Kroatië. Argentinië had hun openingswedstrijd met IJsland 1-1 gelijkspel gespeeld, dus ze wisten dat ze een goed resultaat moesten behalen tegen een team uit Kroatië dat Nigeria met 2-0 had verslagen in hun openingsmatch.

De wedstrijd was nog steeds onbeslist na een doelpuntloze eerste helft, maar Kroatië produceerde een briljante tweede 45 minuten om een cruciale overwinning veilig te stellen. De doelman van Argentinië, Wilfredo Caballero, probeerde de bal te vangen van Ante Rebic, op slechts tien meter van het doel, maar trapte hem alleen de lucht in zodat Rebic de bal kon vangen en over de doelman zijn hoofd schoot om Kroatië met 1-0 aan de leiding te zetten. Tien minuten voor het einde, bracht een schitterende goal van Luka Modric Argentinië aan de rand van de uitschakeling, voordat een derde goal in blessuretijd van Ivan Rakitic de indrukwekkende Kroaten een plaats opleverde in de tweede ronde. Argentinië ondertussen, stond op de rand van de eliminatie.

Engeland 6-1 Panama

Engeland speelde een ongelooflijk goede eerste helft in het Nizhny Novgorod Stadion door Panama te verslaan en zo hun plaats te boeken in de tweede ronde, na een opening met een 2-1 overwinning tegen Tunesië. Twee goals van John Stones, een briljant curling-schot van Jesse Lingard en twee strafschoppen van Harry Kane zorgden voor een 5-0 voor Engeland aan de rust.

De tweede helft verliep veel rustiger, maar Engeland scoorde opnieuw dankzij Harry Kane, voordat Panama hun allereerste WK-goal scoorde in de 78ste minuut om hun fans en natie wild te maken. De zes goals van Engeland waren de meeste goals die eender welk team gescoord had op het toernooi en Kane is goed op weg in de race naar de Gouden Schoen.