Promoties & bonussen

Champions League – Kwartfinale beoordeling

Toen de trekking voor de kwartfinales van de Champions League van dit jaar werd gemaakt, waren er verschillende intrigerende matchen voor alle voetbalfans om naar uit te kijken. De wedstrijden stelden zeker niet teleur, met 24 gescoorde doelpunten in de acht wedstrijden, genoeg drama en enkele verrassende resultaten.

Barcelona v AS Roma

Barcelona verwelkomde AS Roma in het Nou Camp voor de eerste etappe van hun kwartfinale in de Champions League. Roma had Shakhtar Donetsk in de knock-out fase verslagen, terwijl Barcelona Chelsea in de vorige ronde had verslagen.

Barcelona stond na een uur voorop met 3-0 na de eerste etappe, na twee fortuinlijke eigen goals en een gemakkelijk goal van Gerard Piqué, waardoor de thuisploeg de wedstrijd strak onder controle had. Edin Dzeko bracht Roma terug in de wedstrijd en scoorde een cruciaal doelpunt voor de uitploeg, met nog maar tien minuten te gaan. Echter, een late aanval van Luis Suarez leek hun verder te brengen dan de Italianen.

Voor de tweede etappe wist Barcelona dat een overwinning, een gelijkspel of een nederlaag van slechts twee doelpunten zou leiden tot vooruitgang, maar het werd een ongelooflijke nacht in het Stadio Olimpico. Roma hadden een snel doelpunt nodig en ze kregen het binnen de zes minuten via Edin Dzeko. De thuisploeg gaf zichzelf vervolgens een reële kans toen ze een strafschop kregen op 58 minuten, die werd gemaakt door Daniele De Rossi. Barcelona probeerde de wedstrijd uit te spelen, maar met nog acht minuten te gaan, kopte Konstantinos Manolas vanuit een hoek en produceerde een ongelooflijke comeback, veroorzaakte een enorme commotie en stuurde AS Roma naar de halve finale met een doelpunt voor de uitploeg.

Sevilla v Bayern Munich

Sevilla verwelkomde Bayern München in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán voor de eerste etappe van de kwartfinale van de Champions League. Bayern had Besiktas in de voorgaande ronde met gemak verslagen, terwijl Sevilla Manchester United versloeg in de knock-out fase.

De thuisploeg nam de leiding binnen 30 minuten toen Pablo Sarabia een schitterend schot maakte om de Spaanse club het voordeel te geven, maar het was maar kortstondig, omdat Bayern zes minuten later gelijke stand maakte door een bizar eigen doelpunt van Jesus Navas. Met een goed uitgebalanceerde gelijke stand scoorde Bayern opnieuw een cruciaal doelpunt dankzij een kopbal van Thiago Alcantara om de overwinning op 2-1 te brengen.

Sevilla moest de tweede etappe winnen met twee eenvoudige goals in de Allianz Arena om door te gaan naar de halve finale, maar Bayern zou altijd een sterke tegenstander zijn om thuis te verslaan, en uiteindelijk eindigde de wedstrijd op 0-0. Dat was genoeg om Bayern in de laatste vier van de competitie te zien en ze favoriet werden om de trofee in mei in de wacht te slepen.

Juventus v Real Madrid

Deze gelijke stand was een herhaling van de Champions League-finale 2017, die Madrid met 4-1 won. Juventus verwelkomde Real Madrid in het Allianz Stadion voor de eerste etappe van deze kwartfinale. Huidige kampioenen Real Madrid had PSG verslagen in de voorgaande ronde, terwijl Juventus voorbij Tottenham kwam in de knock-out fase.

Madrid nam een vroege voorsprong in Turijn, toen Cristiano Ronaldo binnen de eerste drie minuten scoorde en ging tijdens de rust met 1-0 omhoog. Het resultaat werd verzilverd op de 60ste minuut toen Ronaldo een schitterde door een geweldige omhaal te scoren, voordat Juventus’ Paulo Dybala twee minuten later werd uitgestuurd. Marcelo scoorde opnieuw voor Madrid om een indrukwekkende 3-0 overwinning op de eerste etappe te behalen.

Juventus arriveerde bij de Bernabeu voor de tweede etappe met een zware opgave, maar kreeg een belangrijk vroege goal dankzij een kopbal van Mario Mandzukic. De hoop op wederom een ongelooflijke comeback kwam tot leven voor de rust toen Mario Mandzukic opnieuw een kopbal scoorde en de stand op 2-0 bracht. Met nog maar 30 minuten te spelen, greep Blaise Matuidi zijn kans door een fout op de rug om de stand gelijk te zetten op 3-3, maar Madrid kreeg een zeer late penalty en kreeg de kans om zich te kwalificeren voor de laatste vier. Cristiano Ronaldo deed zijn best en stuurde de Spaanse zijde naar de halve finale zodat ze favoriet konden blijven om de competitie te winnen.

Liverpool v Manchester City

De twee overgebleven Engelse clubs, Liverpool en Manchester City, ontmoetten elkaar op Anfield voor de eerste etappe van hun kwartfinale in de Champions League. Liverpool had FC Porto in de vorige ronde gemakkelijk verslagen, terwijl Manchester City in de knock-out fase Basel had verslagen.

Liverpool produceerde een ongelooflijke prestatie in de eerste helft om de stand met 3-0 te leiden na slechts 30 minuten. Doelpunten van Mo Salah, Alex Oxlade-Chamberlain en Sadio Mane zetten de thuisploeg stevig aan de leiding, en terwijl Manchester City genoeg balbezit had op zoek naar een cruciale uitwedstrijd, verdedigde Liverpool goed om een 3-goal voordeel te behalen in de tweede etappe.

Manchester City had een vroege goal nodig om weer in de wedstrijd te komen en toen Gabriel Jesus na slechts twee minuten scoorde in het Etihad Stadium, was er een onwaarschijnlijke comeback. Liverpool is echter tot aan de rust geraakt zonder opnieuw toe te geven, ondanks het feit dat City de paal raakte en een doelpunt niet toeliet. Mo Salah scoorde vervolgens na tien minuten in de tweede helft om op kop te lopen, en toen Roberto Firmino Liverpool met 2-1 op en 5-1 in het totaal van de wedstrijd plaatste, was het de uitploeg zijn die doorging naar de halve finale.

De eerste etappe van de halve finale zal plaatsvinden op 24 en 25 april, en de tweede etappe op 2 en 3 mei.